top of page
Search
  • Writer's pictureØyvind Misje

Nytt bibliotek i kulturbyen

Et moderne bibliotek er idag ikke bare et sted hvor vi låner en papirbok. Bokhyllen i dagens bibliotek er mer og mer elektronisk og uendelig. Derfor er den riktige og viktige boken fortsatt like vanskelig å finne og bibliotekets veiledning like viktig som den alltid har vært.


Venstre ønsker å gi et moderne bibliotek den aller viktigste plassen i sentrum som en del av et kulturhus. Dette vil være en svært viktig endring i vårt lokalsamfunn, men det vil også sende et viktig signal om hva vårt lokalsamfunn bygger på.


Deichmanske bibliotek, Tøyen - Foto: Kulturbyen Oslo

Fremtidens bibliotek må også bli en naturlig møteplass for kommunens innbyggere. Dette blir stedet vi får kunnskap og der vi deler kunnskap. Her kan vi også ta imot byens gjester og integrerer nye innbyggere. Biblioteket må bli et prioritert mål for en tur til sentrum.


Kommunen betaler idag endel for å huse et bortgjemt bibliotek. Det finnes altså midler, men de må omdisponeres. Biblioteket må bli en sentral del av et nytt kulturhus. Dette vil Venstre arbeide for med støtte fra velgerne på valgdagen.

0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page